ARRÒS BRUT A L’ESTIL COLOMER


Ingredients
Costella de porc tallada a una mida petita (2 cm). N'hi posarem uns 6 talls.
Un quart de conill tallat a trossets petits incloent-hi el fetge.
Uns quants trossets de pollastre o gallina
Un grapat de cargols ja cuits.
Una llauna d'esclatasangs (rovellons) sencers.
Un grapat de mongetes tendres de les primes tallades per la meitat.
Faves tendres
Tomàquets de ramallet ratllats.
Arròs bomba.
Cúrcuma, pebre negre, pebre vermell dolç, canyella i un gra d'all.
Elaboració
Posem una olla amb aigua i sal al foc. Mentres l'aigua s'escalfa, salpebrerem la carn. En una cassola de fang l'hi posarem un raig d'oli d'oliva verge i rostirem tota la carn junta. Quan veiem que la carn ja està ben rustida, la treurem i la posarem amb l'aigua de l'olla que ja haurà arribat a bullir i deixarem que vagi fent-se un brou a foc lent. Reservarem el fetge del conill.
Rostirem les mongetes tendres i les faves i les apartem. Ara passarem els rovellons i els apartarem. Farem un sofregit amb el tomàquet a foc lent. Quan veiem que el tomàquet ja el tenim sofregit, incorporarem les verdures, els rovellons i els cargols i remanarem pel tal que tot quedi ben barrejat. Sempre a foc lent, deixarem que es faci durant cinc minuts.
Incorporar el brou i la carn. Amb un cullerot aneu passant de l'olla a la cassola, el brou i la carn i deixeu que bulli a foc mig durant uns deu minuts. Piqueu un gra d'all en un morter. Afagiu el fetge del conill que heu reservat i continueu picant. Ara és el moment d'afegir les espècies: una collerada de postres de cúrcuma, una de pebre vermell dolç, mitja de pebre negre i mitja de canyella. S'ha de dir que aquestes mides són opcionals i dependrà del gust de cada cuiner. Veureu que ha quedat una pasta. Li poseu un poc del brou o ho remaneu ben bé per tal que quidi més cremós. Ho reserveu.
Ara és el moment de posar l'arròs a la cassola i remanar per tal que quedi ben distribuit. Deixeu que es vagi fent durant quinze minuts a foc mig i sense tocar. Quan porti cinc minuts bullint, afagiu el contingut del morter intentant que no caigui tot en el mateix lloc. Comproveu si s'ha de rectificar de sal o si ja està bé.
Passats els quinze minuts, ja podeu apagar el foc.